вторник, 25 май 2010 г.

Изложбата на Албена










Албена Михайлова е една от нас, но все още няма да издаваме точно коя - по-интересно е когато има интрига :)


Но за сметка на това е нарисувала едни чудесни неща. Когато съм писала нещо за изложби на художници, първият въпрос, който им задавам е - как си наричаш нещата: картини, платна, творби, работи.


В този конкретен случай Албена предпочита да казва: "А тази работа е рисувана върху индиго". Провокацията за новата й изложба са постоянните въпроси на нейни приятели кога ще направи изложба. А тя не правеше, защото здраво се беше развихрила в бизнеса с недвижими имоти. И други бизнес начинания я вълнуваха през последните години. Но миналата година, минавайки през IKEA след лятната си почивка в Гърция, купи 70 малки рамки - кутии и каза: "Правя изложба". Дълго не я правеше. И все ни казаваше - имам време, знам какво искам, и вярно така направи. Абсолютно ни игнорира за съвсем не дълъг период от време, след което истински ни изненада. Защото сегашните й работи наистина са различни от онова, с което човек когато е приятел на някого свиква да възприема като нормално за неговия стил.

В общи линии това е причината изложбата й да носи името For Friends & Fans.


Албена експериментира с нов тип бои, нов тип техника върху хартия и индиго. Рядко интересен и успешен експеримент. Бих добавила само, хайде, че не останаха, а ще ни е трудно да я убеждаваме пак да зарязва бизнеса, за да рисува :)


Работите й са в галерия "Аросита" на ул. "Врабча" № 12















Няма коментари:

Публикуване на коментар