вторник, 13 април 2010 г.

Кои сме ние и какъв ни е случаят?


Ние сме 11. Не точно като Ocean's 11, колкото и да е примамлива идеята. Не ни търсете за обири. Не правим такива неща, но сме способни да направим почти всичко, на което е способна една жена, умножено по 11. Не знам дали схващате за какъв огромен мащаб става дума... Е, няма и нужда. Така или иначе, онова, което ще споделяме тук трябва да може да "носи" на публичност :)

Вижте сега какъв ни е случаят... Така или иначе два пъти в месеца ходим заедно по кръчми (общо наименование на изключително капризният ни вкус по отношение на места за хранене и пиене) и барове (общо наименование за местата, на които само пием)... решихме:

1. Да сбъднем мечтата на поне 3 от нас, които винаги са искали да работят онова, което работеше Джулия Робъртс в "Сватбата на най-добрия ми приятел" - всички да се притесняват, че Тя е в ресторанта и оценката й за храната и виното ще бъде безпощадна. И въпреки че никой не им плаща, за да го правят, толкова отвътре им идва, че на практика се случва. Всички чакат тези 3 жени първи да изберат храната и виното. А киселата им физиономия така или иначе връща ястия и вина, които не са онова, което трябва без да им бъдат вписвани в сметката. Тоест - ще пишем кратки ревюта за местата, които сме посетили, какво препоръчваме от менюто и с какво не бива да рискувате. Не си представяйте ревютата по списанията. Както стана дума, три от нас са безпощадни, но останалите 8 също имат доста над средностатистическия вкус и невероятно разнообразни вкусови преживявания буквално от всички кътчета на света. Поне 9 са виртуози в собствената си кухня. Всички пият само качествено вино, а някои могат да различат по 7 -8 различни нюанса в аромата и вкуса. Имате си работа с ценители, развивали сетивата си за гурме преживявания с години. И при това положение, съгласете се, абсолютна грехота е да не споделяме публично как се развива кулинарната култура в софийските ресторанти. Живот и здраве, ще има репортажи и от други градове, държави, континенти, планети, галактики... кой до където успее да стигне.

2. Солта и пипера е нашето life & love review. Предполагам, ясно е, че когато 11 жени се съберат, за да чревоугодничат до безобразие по никакъв начин не си говорят за затваряне на компоти. По никакъв начин не си говорят и за това как се приготвя бьоф строганов (още не сме открили къде го правят наистина добре, защото нали се сещате, теленцето трябва да е ... горе долу на възрастта на онези във FarmVille)... Ще казваме какво ни е мнението за храната, но идеята не е да ви докарваме до отегчение и да прекаляваме със снобария. Цялата работа е, че когато 11 жени се съберат си говорят едни неща... които карат сервитьорите все да си намират работа около тяхната маса и да не потропват нервно, когато останем последни в заведението, а само да седят наблизо нехайно подпрени на някоя стена с втренчен поглед никъде и наострени уши, докато ние СЕ ВЪЛНУВАМЕ и се надприказваме. Защото всяка има какво да каже за ЖИВОТА и за ЛЮБОВТА.
В този АБСОЛЮТНО УНИКАЛЕН БЛОГ ще споделяме есенцията от нашите разговори, която не веднъж е преобръщала собствените ни животи, карала ни е да се въртим в леглото и да преосмисляме постъпки, мисли, действия, имидж, израз пред света и сутиените, които носим. Да, ще говорим и за мъже, но далеч не само. Всъщност, смятаме да разсеем една ВЕЛИКА ЗАБЛУДА - че на женските сбирки се говори за мъже. Ние поне, много повече говорим за ЖЕНИ. Не за други жени - ЗА ПРИСЪСТВАЩИТЕ ЖЕНИ ПРЕД ПРИСЪСТВАЩИТЕ ЖЕНИ. За ценностите ни в това тук и сега - хаотична и взривоопасна смес от потребността от стабилността на традициите, свободата на настоящето, неизвестното бъдеще, приятелството, предателството, работата, парите, децата (разполагаме с общо 11 на различна възраст), характера на връзките ни с мъжете.
А връзките ни с мъжете една с една не си приличат. Форматът, в който всяка от нас е придобила своя опит, изживява актуалните си емоции, оргазми и пие сутрешното си кафе е totally different. Всяка има какво да каже, знае как да го каже и най-вече ТОЧНО ЗАЩО ГО КАЗВА.

3. Освен това всеки има нужда от дупка, в която иска да извика "Цар Траян има кози уши"... Затова в този наш блог (който взе да ми става любим преди да се е случил), всяка ще пише когато си поиска, за онова, което й се прииска, когато наистина й се прииска ДА СИ ГО КАЖЕ.

P.S. Генерално няма да крием кои сме - ако сме много скрити няма как да ни каните при откриване на новите си заведения, а това определено би било грешка :), но обичаме да има интрига, затова сме с Аватари. За сега успяха да се логнат Sophie, Pipilota, Malvina и Shekina. Една по една ще го направят и останалите 7. Бърза работа нямаме, забавляваме се. Ще се радваме, ако се забавлявате и вие.



2 коментара:

  1. Най-доброто начало - да те представи приятел, коxто го прави по-добре от самия теб :) Let the party started!

    ОтговорИзтриване
  2. Трудно ми е да напиша каквото и да е след това INTRO, но вдъхновението зрее и обещавам скорошно вклчване. Подобаващо. Но нали нямаме бърза работа. За сега: Lets party!

    ОтговорИзтриване