Десет жени ходят два пъти месечно заедно в по-добрите ресторанти на София, понякога в други градове и по света. И вярват, че любовта към храната и виното е естествена част от качеството на живот, което формира и други ценности.
неделя, 18 април 2010 г.
The olive garden restaurant
Ето го и мястото за нашата следваща срещар нали така? Ул. Ангел Кънчев 18, точно срещу Данис. Днес минаха оттам и ми се стори чудесно място, в менюто има няколко неща, които искам да опитам в-е-д-н-а-г-а :)
В едно изречение бих казал, че пак бих отишла. Малко е шумно. на съседната маса седяха шумна група англо-говоящи. Обслужването започна бавно и трудно, но после се поправи. Храната е добра и виното не свърши:) Опитаите хумоса! Много е добър!
Мястото наистина е приятно и отново ще го посетя. То е в онази част на София и на онази улица (Ангел Кънчев), която се превръща в локацията тип "ресторантче, до ресторантче, кое от кое по-съблазнителни". Срещу Danny's, близо до Annete, в съседство с Brasserie (което не знам дали все още се казва така, тъй като лятото собствениците му се смениха, но се сещате къде е - при градинката на "Солунска"). Olive Garden е поредното попълнение в това "каре" и има обещаващо конкурентен вид. Както вече стана дума, персоналът е доста объркан. Когато казахме, че искаме совиньон блан на Chilensis, ни донесоха червено вино. Вида на заведението не би трябвало да предполага да не се разпознава совиньон блан като бял сорт, но да се надяваме, че никога няма да попитат "Кабернето бяло ли да ви го донесем?" (не е смешно, случвало ми се е). Макар и по симпатичен начин се лутаха в поръчките. Добрата новина - хлябът е прясно изпечен на място. Поднася се с маслинова паста като комплимент от заведението. Хумусът е просто чудесен и винаги ще си го поръчвам със сядането там. Моето свинско филе беше сухичко. Мисля, че няма да експериментирам втори път, независимо че бе много добре комбинирано с аспержи, моркови и картофено пюре. Друг недостатък е, че няма възможност за плащане с дебитна или кредитна карта. Но друго достойнство е, че хапнахме и пийнахме съвсем прилично средно за по 30 лв. на човек.
В Щатите, ние имаме популярна верига ресторанти наречен The Olive Garden. Те могат да бъдат намерени във всеки търговски център. Това е еквивалентът на "Макдоналдс", така че качеството е ниско. Аз съм нетърпелив да посетя това място. www.caseyangelova.com
zvuchi intriguvashto:)
ОтговорИзтриванеИзглежда адски - италиански романтично. Готин избор!!!
ОтговорИзтриванеВ едно изречение бих казал, че пак бих отишла. Малко е шумно. на съседната маса седяха шумна група англо-говоящи. Обслужването започна бавно и трудно, но после се поправи. Храната е добра и виното не свърши:) Опитаите хумоса! Много е добър!
ОтговорИзтриванеС цветовете бяха малко скарани. Докато разберат,че бялото вино няма червен цвят минаха 15 минути.
ОтговорИзтриванеи с размерите също - вместо малка бира - голяма, но с усмивка:)
ОтговорИзтриванеМястото наистина е приятно и отново ще го посетя. То е в онази част на София и на онази улица (Ангел Кънчев), която се превръща в локацията тип "ресторантче, до ресторантче, кое от кое по-съблазнителни". Срещу Danny's, близо до Annete, в съседство с Brasserie (което не знам дали все още се казва така, тъй като лятото собствениците му се смениха, но се сещате къде е - при градинката на "Солунска"). Olive Garden е поредното попълнение в това "каре" и има обещаващо конкурентен вид.
ОтговорИзтриванеКакто вече стана дума, персоналът е доста объркан. Когато казахме, че искаме совиньон блан на Chilensis, ни донесоха червено вино. Вида на заведението не би трябвало да предполага да не се разпознава совиньон блан като бял сорт, но да се надяваме, че никога няма да попитат "Кабернето бяло ли да ви го донесем?" (не е смешно, случвало ми се е). Макар и по симпатичен начин се лутаха в поръчките.
Добрата новина - хлябът е прясно изпечен на място. Поднася се с маслинова паста като комплимент от заведението. Хумусът е просто чудесен и винаги ще си го поръчвам със сядането там. Моето свинско филе беше сухичко. Мисля, че няма да експериментирам втори път, независимо че бе много добре комбинирано с аспержи, моркови и картофено пюре.
Друг недостатък е, че няма възможност за плащане с дебитна или кредитна карта.
Но друго достойнство е, че хапнахме и пийнахме съвсем прилично средно за по 30 лв. на човек.
Моя приятелка е помощник-управител там и самата тя казва, че обслужването все още не им е на ниво. Иначе е доволна от кухнята. :)))
ОтговорИзтриванемоята паста също не беше впечатляваща, но салатите и хумосът получават отличен!
ОтговорИзтриванеВ Щатите, ние имаме популярна верига ресторанти наречен The Olive Garden. Те могат да бъдат намерени във всеки търговски център. Това е еквивалентът на "Макдоналдс", така че качеството е ниско. Аз съм нетърпелив да посетя това място. www.caseyangelova.com
ОтговорИзтриванеПрилича малко на "Before and after".Там съм да го пробваме заедно.Момичета и моля да няма отсъстващи и да си носите записките от домовата книга
ОтговорИзтриване